Pierwszy piwny e-book w Polsce.
Zupełnie za darmo!

Jak zapewne zauważyliście, od ponad 2 tygodni na blogu nie pojawił się żaden tekst. Od pewnego czasu pracowałem nad krótkim piwnym e-bookiem. Okazało się, że nawet przy 30 stronach, z redakcją takiego przedsięwzięcia jest masa roboty. Teraz mogę wreszcie pochwalić się moim dzieckiem. Pierwszym piwnym e-bookiem w Polsce.

Co najważniejsze, każdy z Was otrzyma go za darmo.

ebook-piwny-15-pytan-okladka

Z e-booka dowiesz się między innymi:

  • Czy fermentacja w otwartych kadziach coś zmienia?
  • Dlaczego na etykiecie nie zawsze podaje się pełny skład piwa?
  • Czy piwo należy przelewać z osadem?
  • Czy piwo z puszki jest gorsze?
  • Czy istnieją piwa z gorszej partii?

Nie ukrywam, że jest to lektura dla mniej zaawansowanych piwoszy. Możesz wysłać linka do tego wpisu znajomym, którzy przygodę w piwnym świecie dopiero rozpoczynają.

Chcesz otrzymać e-booka?

Nic prostszego. Zostaw mi swojego maila w formularzu poniżej, a w ciągu 5 minut otrzymasz maila z linkiem do publikacji.


Podanie maila jest równoznaczne z dołączeniem do najlepszego piwnego newslettera w Polsce.
1306 subskrybentów nie może się mylić :)

Jeżeli jesteś nieprzekonany, tutaj możesz przeczytać dwie strony e-booka, nim zdecydujesz się na pełną wersję.

Koniecznie daj znać w komentarzach, czy e-book Ci się spodobał :)

8 komentarzy

  1. Podejrzana forma dystrybucji…

  2. I co z tym ebookiem?

  3. Do mnie dotarł szybciutko ;) Dziękuje

  4. „Problem z piwami niepasteryzowanymi z dużych browarów jest taki,
    że faktycznie są one niepasteryzowane, jednak poddaje się je innemu
    procesowi: mikrofiltracji. Wydłuża ona czas przydatności do
    spożycia, aczkolwiek w podobnym stopniu co pasteryzacja
    wyjaławia piwo. Finalnie nie ma więc znacznej różnicy między
    pasteryzacją a mikrofiltracją. Ta ostatnia jest nawet gorsza
    od pasteryzacji.”

    Co oznacza, że „mikrofiltracja jest nawet gorsza od pasteryzacji”? Nie jestem ignorantką, po prostu nie widzę powodu, dla którego miałaby być „nawet gorsza”… Będę wdzięczna za odpowiedź :)

    • Wyjaławia w jeszcze większym stopniu piwo, bo teoretycznie pozbywa je także takich składników, jakich nie pozbędzie się pasteryzacja.

      • No wyjaławia, ale czy to źle? ;) Przy odpowiedniej wielkości porów ogromna większość wartościowych związków powinna przejść.

Dodaj komentarz

*

© 2013-2016 Piwolucja.pl

Theme by Anders NorenUp ↑