Jak zapewne zauważyliście, od ponad 2 tygodni na blogu nie pojawił się żaden tekst. Od pewnego czasu pracowałem nad krótkim piwnym e-bookiem. Okazało się, że nawet przy 30 stronach, z redakcją takiego przedsięwzięcia jest masa roboty. Teraz mogę wreszcie pochwalić się moim dzieckiem. Pierwszym piwnym e-bookiem w Polsce.
Co najważniejsze, każdy z Was otrzyma go za darmo.
Z e-booka dowiesz się między innymi
- Czy fermentacja w otwartych kadziach coś zmienia?
- Dlaczego na etykiecie nie zawsze podaje się pełny skład piwa?
- Czy piwo należy przelewać z osadem?
- Czy piwo z puszki jest gorsze?
- Czy istnieją piwa z gorszej partii?
Nie ukrywam, że jest to lektura dla mniej zaawansowanych miłośników piwa. Możesz wysłać linka do tego wpisu znajomym, którzy przygodę w tym świecie dopiero rozpoczynają.
Chcesz otrzymać e-booka?
Nic prostszego. Zostaw mi swojego maila w formularzu poniżej, a w ciągu 5 minut otrzymasz maila z linkiem do publikacji.
Jeżeli jesteś nieprzekonany, tutaj możesz przeczytać dwie strony e-booka, nim zdecydujesz się na pełną wersję.
Koniecznie daj znać w komentarzach, czy e-book Ci się spodobał :)
26 mar 2016 at 12:46
Podejrzana forma dystrybucji…
26 mar 2016 at 19:12
CO masz na myśli? Wszystko jest jasno opisane.
29 mar 2016 at 06:15
I co z tym ebookiem?
29 mar 2016 at 13:21
Nie doszedł?
29 mar 2016 at 14:25
Do mnie dotarł szybciutko ;) Dziękuje
10 kwi 2016 at 14:24
„Problem z piwami niepasteryzowanymi z dużych browarów jest taki,
że faktycznie są one niepasteryzowane, jednak poddaje się je innemu
procesowi: mikrofiltracji. Wydłuża ona czas przydatności do
spożycia, aczkolwiek w podobnym stopniu co pasteryzacja
wyjaławia piwo. Finalnie nie ma więc znacznej różnicy między
pasteryzacją a mikrofiltracją. Ta ostatnia jest nawet gorsza
od pasteryzacji.”
Co oznacza, że „mikrofiltracja jest nawet gorsza od pasteryzacji”? Nie jestem ignorantką, po prostu nie widzę powodu, dla którego miałaby być „nawet gorsza”… Będę wdzięczna za odpowiedź :)
11 kwi 2016 at 09:49
Wyjaławia w jeszcze większym stopniu piwo, bo teoretycznie pozbywa je także takich składników, jakich nie pozbędzie się pasteryzacja.
11 kwi 2016 at 17:13
No wyjaławia, ale czy to źle? ;) Przy odpowiedniej wielkości porów ogromna większość wartościowych związków powinna przejść.
5 wrz 2016 at 13:19
Ten adres e-mail jest już na liście.
I po herbacie…znaczy e-booku.
6 wrz 2016 at 11:52
Napisz do mnie na kontakt@piwolucja.pl :)
6 mar 2017 at 10:33
Podałem 2 adresy i wszystko co dostałem to, że jestem najlepszy i że za chwilę dostanę ebooka:) ale nie na mail’a niestety
7 mar 2017 at 09:19
Napisz do mnie na kontakt@piwolucja.pl :)
25 mar 2017 at 20:17
Szkoda, że e-booki nie dochodzą..
26 mar 2017 at 11:48
Ale wyżej na mój komentarz albo w maila (gdzie jest informacja o takiej ewentualności) to spojrzeć się nie chciało…? ;)
Napisz do mnie na kontakt@piwolucja.pl, ale sprawdź na GMailu spam i zakładkę Oferty.
11 paź 2017 at 16:57
poproszę o e-booka. Mail podany, wszystkie foldery sprawdzone, e-booka brak a głodnam wiedzy. Pozdrawiam
11 paź 2017 at 21:59
Cześć. Napisz do mnie na kontakt@piwolucja.pl ;)